Kaartje voor mijn nichtje 

Tekeningen, schilderingen maken is mijn passie.  Genieten van / en zorgen maken over de natuur dat zijn mijn dagelijkse bezigheden  Ook ik wil impact maken voor een betere leefwereld.  Al tekenend zoek ik mijn weg. 

Al jong liep ik langs de Lek (Wijk bij Duurstede) te dwalen en vond bloemen op mijn pad.  Ik tekende graag en had de gewoonte bloemetjes langs de rivier te plukken voor thuis op de keukentafel. Het waren er toen niet veel want in de jaren zestig en zeventig was de Rijn/ Lek  erg vervuild. Ik herinner mij onze zwarte voeten na een zwempartijtje thuis, van de olie-blubber uit de rivier.  Zuring herinner ik mij, fluitenkruid, boterbloemen, af en toe een paardenbloem en de madelieven. Mijn liefde voor de natuur en de kunst groeide en ik heb mijn scholing en werk als kunstenaar, projectontwikkelaar en docent op het beeldend vlak altijd, als voedend en inspirerend beschouwd. 

Mijn passie is tekenen, het papier is mijn veilige ruimte om te doen en laten wat ik wil. Daarin een stukje concrete werkelijkheid en een stukje dromerij samenvoegen gaat voor mij vanzelf. 

 

De linkse foto is van deze zomer en de rechtse uit 1982. Er is qua passie niet veel veranderd.  De bloemen op de rechtse zwart wit foto zijn een mix van geplukte bloemen langs de Lek rond de jaren 80, bij het oude zwembad in de rivier en bloemen uit mijn vaders moestuin in de Mazijk.

 

Van bloemen tekenen, naar vrij botanisch tekenen. Van stilleven naar dessins. De regelmaat van dessins spreekt me aan. Ik kan er goed sferisch in werken. De sfeer van een zomerse dag langs de dijk, waar de bloemen en grassen in de wind een geheel gaan vormen. Die inspiratie neem ik mee mijn atelier in. Ik ga bijna altijd vanuit de realiteit te werk. Het liefst teken ik of inheemse bloemen; dichtbij, herkenbaar. Het is een uitdaging voor me de bloemen en planten die mij inspireren te kennen en kunnen tekenen. Daarbij hou ik van de flow, vrijheid voelen om vanuit de realiteit meer de abstractie, het sferische op te zoeken. 

 

 

potlood op papier 2020 (verkocht)